HEEMSTEEDS GITAARMERK HOMESTEAD GEEFT ELKE KLANT EEN PALISSANDER BOOM CADEAU

Het Heemsteedse gitaarmerk Homestead maakt voor de massieve zij- en achterkant van haar akoestische gitaren standaard gebruik van palissander. Palissander staat sinds 2017 op de lijst van bedreigde soorten (CITES), en hoewel Homestead haar palissander gitaren met het verplichte CITES-certificaat produceert, wil het merk extra aandacht schenken aan de duurzaamheid van deze houtsoort.

Daarom geeft Homestead iedere klant een jonge palissander boom cadeau. Op 10 maart jl. zijn de eerste 100 bomen geplant op het terrein van het Instituut Technologie Bandung (ITB) in Sumedang op Java. De geplante bomen zijn circa tweeënhalf meter hoog. De provinciale overheid was bij het planten van de bomen aanwezig en heeft haar bijzondere waardering uitgesproken voor dit initiatief. Het technologische instituut gaat het bos met de jonge aanplant geschikt maken voor studenten die in de schaduw hun lessen kunnen voorbereiden. Het aantal bomen wordt vanzelfsprekend verder uitgebreid op basis van het aantal verkochte gitaren.

Aan iedere boom wordt een plaatje bevestigd met de naam van de koper. Dus alle Homestead klanten kunnen hun eigen boom bezoeken en bekijken. De jonge aanplant wordt verzorgd door de medewerkers van het instituut. Met dit initiatief krijgen volgende generaties ook de beschikbaarheid over Javaans palissander.

“Homestead Guitars” staat voor topklasse akoestische gitaren van puur Nederlands ontwerp. Deze instrumenten worden in Bandung in Indonesië met de hand vervaardigd volgens de individuele wensen van de muzikant.

Het planten van 100 palissander bomen op Java voor Homestead op 10 maart 2018.