Over ons

Homestead Guitars is een high-end Nederlands-Indonesisch merk voor akoestische gitaren (Dutch design, Indonesische productie). Homestead bouwt gitaren op maat naar de specificaties van de klant, maar er zijn ook standaardmodellen beschikbaar. Homestead Guitars is gevestigd in Heemstede, Nederland. 

Geschiedenis

Het is allemaal min of meer bij toeval ontstaan ​​in 2012, toen Robin van de Poll, die regelmatig voor zijn adviesbureau Nehem International Indonesië bezocht, hoorde van een kleine gitaarfabriek in Bandung. Als enthousiast gitarist besloot hij een kijkje te gaan nemen. Hij zag een heel mooi bedrijf, geleid door drie broers, waar al sinds 1959 gitaren worden gemaakt. Hoewel het contact gelegd was, duurde het toch nog meer dan drie jaar voordat het idee ontstond om samen high-end gitaren te ontwikkelen en te produceren.

Vervolgens is een team van enthousiaste gitaarliefhebbers begonnen met het ontwikkelen van een topgitaar. Alles moest kloppen en alleen de hoogste kwaliteitseisen werden geaccepteerd. Als merknaam is gekozen voor Homestead, afgeleid van onze locatie in Heemstede.

Begin 2017 produceerde Homestead zijn eerste gitaren. George Kooymans van de Golden Earring was een van de eerste gitaristen met een Homestead. Zijn commentaar op de Nederlandse TV was: “De gitaar speelt fantastisch. Je kunt zien dat het met enorm veel liefde is gemaakt. Echt vakmanschap.”

Een groeiende groep muzikanten speelt Homestead

Homestead Guitars is herhaaldelijk bekroond met de maximale vijf sterren door het Nederlandse tijdschrift “Gitarist” en de hoge kwaliteit wordt door veel professionele muzikanten gewaardeerd. Een groeiend aantal Nederlandse muzikanten speelt momenteel op een Homestead, waaronder Boudewijn de Groot, Ernst Jansz (Doe Maar) en Barry Hay. Maar ook een aantal internationale artiesten componeren en treden op met hun eigen Homestead-gitaren, zoals Frank Carillo, Eddie Seville, Simon Kirke, Tim Easton, I Wayan Balawan en Vladimir Tkachenko. De grootste muzikant die op een Homestead speelt is zonder twijfel Danny Vera, die momenteel vier Homestead-gitaren bezit.

Onze missie

Passie voor de gitaar, dat is ons uitgangspunt en onze missie. Deze passie uit zich in onze grootste toewijding om een ​​absoluut uniek instrument te creëren, een gitaar die het grootste speelplezier biedt en een gitaar die zich volledig kan meten met ‘s werelds beste gitaren met betrekking tot kwaliteit, geluid, bespeelbaarheid en aandacht voor detail.