Vanaf vandaag start Homestead een korte periodieke blog over onze gitaren met daarin wat nieuwtjes.

Om te beginnen kwamen de afgelopen week enkele klanten hun nieuwe signature gitaar afhalen. Ze waren allemaal super blij met hun nieuwe aanwinst (zie onze Instagram- en Facebookaccount). Een van hen, Evelyn Brouwers, heeft een traveller laten bouwen, een kleine gitaar met een groots geluid. Zij speelt en zingt op onze FB- en Instagram-account een Queen- en Elvis-klassieker, een aanrader!

Ook bijzonder was het optreden van Danny Vera op zijn signature Homestead bij “Mathijs Gaat Door”(30 oktober op NPO1). Hij speelde en zong daar samen met onder meer Barry Hay en JB Meijers. Samen vormen ze een gelegenheids-mariachi-band die volgend jaar herfst onder de naam ‘Fiesta de la vida’ gaat optreden in Ziggo dome. Bij Mathijs werden: ‘Heartbeat City’ van The Cars en ‘Spirit in the Sky’ van Norman Greenbaum door Danny op zijn Homestead begeleid. Danny heeft onlangs zijn vierde Homestead aangeschaft. Barry heeft er ook één. Wij zijn ongelooflijk trots dat deze geweldige muzikanten voor Homestead hebben gekozen.

Tot slot zijn we bezig om een crossover gitaar te ontwerpen. Een crossover is, zoals het woord al zegt, een nylonsnarigegitaar met een aantal specificaties van een staalsnarige Westerngitaar. Zoals het er nu naar uitziet wordt het een gitaar met een bovenblad van massief ceder (zoals bij veel klassieke gitaren), massief palissander voor de zij- en achterkant, 14-frets tot de klankkast (Western), Torres bracing (klassiek), een Grand Auditorium model met cutaway (Western) en een topkambreedte van 48,5 mm (tussen Western en klassiek in). Het wordt dus een echte hybride gitaar: een klassieke gitaar die aanvoelt als een steel-string gitaar. Met andere woorden, de perfecte gitaar voor gitaristen die hun muziek dat typische nylonsnarige klassieke/Spaanse geluid willen geven. We verwachten de crossover eind januari te hebben.

Evelyn Brouwers

Danny Vera bij Homestead

Danny & Barry bij Mathijs