DAVID BECKER

Al meer dan drie decennia wordt de met een Grammy en Emmy genomineerde gitarist, componist en producer David Becker gedefinieerd als een van de beste en meest unieke geluiden in jazz en hedendaagse muziek. David weet in zijn muziek het moderne met het oude te combineren. Hij heeft de veelgeprezen DAVID BECKER TRIBUNE (DBT) naar een wereldwijd publiek geleid door in meer dan 30 landen op te treden.

In de loop der jaren heeft de DBT het podium gedeeld met beroemde jazz-acts als Miles Davis, Chick Corea, Michael Brecker en nog veel meer. De Duitse televisiejournalist Roger Willemsen (ZDF) noemde hem “Een van de beste jazzgitaristen ooit”. Jazz Podium en Downbeat noemden hem “Een dichter op de Jazz-gitaar.” Jazz Thing en Gitarre & Bass noemden hem “een virtuoos”. David heeft 16 albums uitgebracht waarvan er veel de hitlijsten van jazz en hedendaagse muziek overtreffen. De DBT heeft opgetreden op enkele van de meest prestigieuze locaties over de hele wereld, waaronder het BARBICON CENTER in Londen, DE DOELEN in Rotterdam, de MADISON SQUARE GARDEN in New York en BIRDLAND. De DBT is ook verschenen op verschillende internationale jazzfestivals, waaronder The Monterey Jazz Festival.

David Becker studeerde in 1981 af op 19-jarige leeftijd aan het Musicians Institute en op 22-jarige leeftijd toerde hij de wereld rond met de David Becker Tribune. David tekende bij MCA-records in 1986 en de eerste DBT-release LONG PETER MADSEN debuteerde. Zijn album Batavia werd in 2010 door World Music Central.org uitgeroepen tot een van de beste opnames van dat jaar.

David Becker speelde ook met gitaargrootheden zoals Attila Zoller, Larry Coryell, John Abercrombie en Kenny Burrell. Hij heeft verschillende instructieboeken uitgegeven die bestsellers zijn geweest en over de hele wereld geweldige recensies hebben ontvangen. De boeken zijn beschikbaar in het Engels en Duits. Hij heeft vele masterclasses en workshops gegeven aan enkele van de meest prestigieuze muziekconservatoria en universiteiten ter wereld.

SPECIFICATIONS: OM

Body Shape
OM
Cutaway
Venetian Cutaway
Top wood (solid)
Adirondack AAA
Rosette
Thin Abalone and Line
Back & side wood (solid)
Rosewood
Side sizes
Standard OM thciknesd
Back (body)
Two pieces
Purfling
No Purfling
Armrest
No armrest
Binding
Flamed Maple
Style
Slim Shape (Taylor style)
Nut width
42,9 mm
Neck & heel
Mahogany 1 piece
Fretboard wood
Ebony
Number of frets
20 (14 from the nut)
Fretboard inlay decoration
8 ea dots MoP
Purfling
No
Binding
No Binding (Ebony)
Shape
Closed Headstock
Overlay/verneer
Ebony
Peg head
Gold Plated
Head custom brand/ornament
Homestead "DB"
Colour headstock overlay
Natural
Colour neck
Darker in tone with the same back and side of the body
Colour top (body)
Almond Sunburst (see picture)
Colour side and back (body)
Natural
Finishing headstock overlay
Gloss
Finishing neck
Gloss
Finishing body
Gloss
Pickup
Fishman Matrix Blend
Nut & saddle
Tusq
Pickguard
No