DAVID BECKER

Al meer dan drie decennia wordt de met een Grammy en Emmy genomineerde gitarist, componist en producer David Becker gedefinieerd als een van de beste en meest unieke geluiden in jazz en hedendaagse muziek. David weet in zijn muziek het moderne met het oude te combineren. Hij heeft de veelgeprezen DAVID BECKER TRIBUNE (DBT) naar een wereldwijd publiek geleid door in meer dan 30 landen op te treden.

In de loop der jaren heeft de DBT het podium gedeeld met beroemde jazz-acts als Miles Davis, Chick Corea, Michael Brecker en nog veel meer. De Duitse televisiejournalist Roger Willemsen (ZDF) noemde hem “Een van de beste jazzgitaristen ooit”. Jazz Podium en Downbeat noemden hem “Een dichter op de Jazz-gitaar.” Jazz Thing en Gitarre & Bass noemden hem “een virtuoos”. David heeft 16 albums uitgebracht waarvan er veel de hitlijsten van jazz en hedendaagse muziek overtreffen. De DBT heeft opgetreden op enkele van de meest prestigieuze locaties over de hele wereld, waaronder het BARBICON CENTER in Londen, DE DOELEN in Rotterdam, de MADISON SQUARE GARDEN in New York en BIRDLAND. De DBT is ook verschenen op verschillende internationale jazzfestivals, waaronder The Monterey Jazz Festival.

David Becker studeerde in 1981 af op 19-jarige leeftijd aan het Musicians Institute en op 22-jarige leeftijd toerde hij de wereld rond met de David Becker Tribune. David tekende bij MCA-records in 1986 en de eerste DBT-release LONG PETER MADSEN debuteerde. Zijn album Batavia werd in 2010 door World Music Central.org uitgeroepen tot een van de beste opnames van dat jaar.

David Becker speelde ook met gitaargrootheden zoals Attila Zoller, Larry Coryell, John Abercrombie en Kenny Burrell. Hij heeft verschillende instructieboeken uitgegeven die bestsellers zijn geweest en over de hele wereld geweldige recensies hebben ontvangen. De boeken zijn beschikbaar in het Engels en Duits. Hij heeft vele masterclasses en workshops gegeven aan enkele van de meest prestigieuze muziekconservatoria en universiteiten ter wereld.

David Becker (https://davidbeckertribune.com/index.html)

SPECIFICATIONS: OM

Body Shape
Cutaway
Top wood (solid)
Rosette
Back & side wood (solid)
Side sizes
Back (body)
Purfling
Armrest
Binding
Style
Nut width
Neck & heel
Fretboard wood
Number of frets
Fretboard inlay decoration
Purfling
Binding
Shape
Overlay/verneer
Peg head
Head custom brand/ornament
Colour headstock overlay
Colour neck
Colour top (body)
Colour side and back (body)
Finishing headstock overlay
Finishing neck
Finishing body
Pickup
Nut & saddle
Pickguard
OM
Venetian Cutaway
Adirondack AAA
Thin Abalone and Line
Rosewood
Standard OM thciknesd
Two pieces
No Purfling
No armrest
Flamed Maple
Slim Shape (Taylor style)
42,9 mm
Mahogany 1 piece
Ebony
20 (14 from the nut)
8 ea dots MoP
No
No Binding (Ebony)
Closed Headstock
Ebony
Gold Plated
Homestead "DB"
Natural
Darker in tone with the same back and side of the body
Almond Sunburst (see picture)
Natural
Gloss
Gloss
Gloss
Fishman Matrix Blend
Tusq
No