FRANK  CARILLO

Frank Carillo is de belichaming van een ‘musician’s musician’. In zijn muzikale carrière heeft hij blijk gegeven van zijn vakmanschap als een begaafd gitarist, opwindende performer, gedenkwaardige songwriter, maar ook als een warm en sympathiek personage. Hiermee heeft hij een onuitwisbare stempel weten te drukken op de internationale muziekscene.

Frank begon zijn muzikale carrière in de vroege jaren zeventig door in Engeland als gitarist mee te werken aan twee van de eerste soloalbums van Peter Frampton.

In 1973 richtte hij Doc Holiday op, waarmee hij zijn eerste album opnam. Tijdens de opname werden de leden van Led Zeppelin, die hun Houses of the Holy-album in de aangrenzende studio mixten, snel vrienden, hetgeen resulteerde in een onvergetelijke Led Zeppelin – Doc Holiday jamsessie.

Aan het eind van de jaren ’70 begon Carillo zijn solocarrière en speelde hij in het voorprogramma van een aantal wereldberoemde bands, waaronder Van Halen, Cheap Trick, Bad Company, Tom Petty en the Heartbreakers, en de J. Geils Band.

In de loop der jaren heeft Carillo ook samengewerkt met verschillende zangeressen. Zo was hij co-auteur voor Carly Simon en Joan Jett. Hij bracht enkele jaren door in een duo met zangeres Annie Golden; ze namen twee albums op, ‘Fire In New Town’ en ‘Toxic Emotion’.

Voor het opnemen van het Toxic Emotion-album gebruikte Frank de studio in België van Golden Earring-gitarist George Kooymans, en ze werden goede vrienden. George hielp ook bij de productie van het album.

In 1995 introduceerde George Kooymans Frank op Nederlandse vocale sensatie Anouk en Frank schreef twee nummers, “Pictures On Your Skin” en “Time Is een Jailer,” voor haar platina-debuutalbum.

Toen Golden Earring in 2003 naar New York reisde om hun meest recente album op te nemen, Millbrook, VS, was Frank samen met Golden Earring-leden George Kooymans en Barry Hay co-auteur van zeven nummers op de CD. Behalve als componist speelt Frank gitaar en zingt hij mee op de CD.

In 2004 richtte Frank een nieuwe band op genaamd Frank Carillo & The Bandoleros, met Norman DelTufo op percussie / achtergrondzang, Eddie Seville op drums / backing-vocals, Karl Allweier op contrabas / backing vocals en Frank’s broer Andrew Carillo op gitaar. In de Verenigde Staten ontving het album ‘Bad Out There’ lovende recensies en werd het in een groot aantal tijdschriften gekozen als een van de beste van het jaar. Dit album demonstreert de handigheid van Frank Carillo voor het combineren van krachtige songs en opwindende uitvoeringen. In 2008 brachten Frank Carillo en de Bandoleros hun nieuwe album ‘Someday’ uit, dat werd begroet door een golf van fantastische internationale lovende kritieken in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland.

In 2009 namen Carillo en George Kooymans hun cd “On location” op en hebben ze onlangs een nieuwe cd opgenomen die eind 2019 uitkomt. In 2018 brachten Carillo en de Bandoleros hun nieuwe album ‘Miles to go’ uit.

Frank Carillo speelt sinds maart 2019 op een Homestead Grand Auditorium gitaar. Hij begon op een Homestead te spelen tijdens zijn akoestische Nederlandse voorjaarstournee met Eddie Seville. De Homestead is zijn favoriete akoestische gitaar geworden en hij speelt het nu op al zijn tournees en optredens.

SPECIFICATIONS:
Grand Auditorium Cutaway

Body Shape
Grand Auditorium
Cutaway
Florentin Cutaway
Top Wood (Solid)
Adirondack AAA
Back and side wood (solid)
Javanese Rosewood
Nut & Saddle
Bone
Neck & Heel
Mahogany 1 piece
Fretboard wood
Ebony
Headstock overlay/veneer
Ebony
Headstock shape
Slotted Headstock
Peg head
Gold plated
Nut width
42,9 mm V Shape
Number of frets
14 (from nut to body)
Fretboard Inlay decoration
6 ea Om MOP on the 12th Flower in MOP
Body Binding
Flamed Maple
Fretboard Binding
Flamed Maple
Body Purfling
Abalone
Rosette
Thin Abalone and Line
Fretboard Purfling
Abalone
Headstock custom brand/ornament
Homestead with standard "C"
Pickguard
No pickguard
Pickup
LR Baggs VTC
Back of the guitar (body)
Three pieces
Colour top
Blue Purple Stain not painted