FRANK  CARILLO

Frank Carillo is de belichaming van een ‘musician’s musician’. In zijn muzikale carrière heeft hij blijk gegeven van zijn vakmanschap als een begaafd gitarist, opwindende performer, gedenkwaardige songwriter, maar ook als een warm en sympathiek personage. Hiermee heeft hij een onuitwisbare stempel weten te drukken op de internationale muziekscene.

Frank begon zijn muzikale carrière in de vroege jaren zeventig door in Engeland als gitarist mee te werken aan twee van de eerste soloalbums van Peter Frampton.

In 1973 richtte hij Doc Holiday op, waarmee hij zijn eerste album opnam. Tijdens de opname werden de leden van Led Zeppelin, die hun Houses of the Holy-album in de aangrenzende studio mixten, snel vrienden, hetgeen resulteerde in een onvergetelijke Led Zeppelin – Doc Holiday jamsessie.

Aan het eind van de jaren ’70 begon Carillo zijn solocarrière en speelde hij in het voorprogramma van een aantal wereldberoemde bands, waaronder Van Halen, Cheap Trick, Bad Company, Tom Petty en the Heartbreakers, en de J. Geils Band.

In de loop der jaren heeft Carillo ook samengewerkt met verschillende zangeressen. Zo was hij co-auteur voor Carly Simon en Joan Jett. Hij bracht enkele jaren door in een duo met zangeres Annie Golden; ze namen twee albums op, ‘Fire In New Town’ en ‘Toxic Emotion’.

Voor het opnemen van het Toxic Emotion-album gebruikte Frank de studio in België van Golden Earring-gitarist George Kooymans, en ze werden goede vrienden. George hielp ook bij de productie van het album.

In 1995 introduceerde George Kooymans Frank op Nederlandse vocale sensatie Anouk en Frank schreef twee nummers, “Pictures On Your Skin” en “Time Is een Jailer,” voor haar platina-debuutalbum.

Toen Golden Earring in 2003 naar New York reisde om hun meest recente album op te nemen, Millbrook, VS, was Frank samen met Golden Earring-leden George Kooymans en Barry Hay co-auteur van zeven nummers op de CD. Behalve als componist speelt Frank gitaar en zingt hij mee op de CD.

In 2004 richtte Frank een nieuwe band op genaamd Frank Carillo & The Bandoleros, met Norman DelTufo op percussie / achtergrondzang, Eddie Seville op drums / backing-vocals, Karl Allweier op contrabas / backing vocals en Frank’s broer Andrew Carillo op gitaar. In de Verenigde Staten ontving het album ‘Bad Out There’ lovende recensies en werd het in een groot aantal tijdschriften gekozen als een van de beste van het jaar. Dit album demonstreert de handigheid van Frank Carillo voor het combineren van krachtige songs en opwindende uitvoeringen. In 2008 brachten Frank Carillo en de Bandoleros hun nieuwe album ‘Someday’ uit, dat werd begroet door een golf van fantastische internationale lovende kritieken in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland.

In 2009 namen Carillo en George Kooymans hun cd “On location” op en hebben ze onlangs een nieuwe cd opgenomen die eind 2019 uitkomt. In 2018 brachten Carillo en de Bandoleros hun nieuwe album ‘Miles to go’ uit.

Frank Carillo speelt sinds maart 2019 op een Homestead Grand Auditorium gitaar. Hij begon op een Homestead te spelen tijdens zijn akoestische Nederlandse voorjaarstournee met Eddie Seville. De Homestead is zijn favoriete akoestische gitaar geworden en hij speelt het nu op al zijn tournees en optredens.

SPECIFICATIONS:
12 string coming up

Shape
Cutaway
Top wood (solid)
Rosette
Back & side wood (solid)
Side sizes
Back (body)
Purfling
Armrest
Binding
Style
Nut width
Neck & heel
Fretboard wood
Number of frets
Fretboard inlay decoration
Purfling
Binding
Fret Wire
Shape
Overlay/ verneer
Peg head
Head custom brand/ ornament
Colour headstock overlay
Colour neck
Colour top (body)
Colour side and back (body)
Finishing headstock overlay
Finishing neck
Finishing body
Pickup
Nut & saddle
Pickguard
Special remarks
Jumbo
No Cutaway
Adirondack AAA
MoP Silver
Rosewood
Standard Jumbo
Three pieces
MoP Silver
Tamarind
Tamarind
Slim Shape (V)
44,45mm
Mahogany 1 piece
Ebony (V end)
20 (14 from nut to body)
Silver MoP Block, also on the 1st fret. On the 12th Merletten on the Silver MoP Block
No
Tamarind, on the end (V) From Tamarind
Sintoms 2,3mm 25%NS
Slotted headstock
Dark Ebony (nearly black), with purfling (Silver MoP) and binding (Tamarind)
Chrome plated
Homestead "G" and Silver MoP purfling and Tamarind binding
Natural Dark Ebony (nearly black) (NC paint)
Darker in tone with the same back and side of the body (NC paint)
sunburst (see picture)NC paint
Natural (NC paint)
Gloss (NC Paint)
Satin (NC Paint)
Gloss (NC Paint)
LR Baggs
Bone
No Pickguard
Custom bridge similar to DV bridge but without the V part and without inlay

SPECIFICATIONS:
Grand Auditorium with Cutaway

Body Shape
Cutaway
Top Wood (Solid)
Back and side wood (solid)
Nut & Saddle
Neck & Heel
Fretboard wood
Headstock overlay/veneer
Headstock shape
Peg head
Nut width
Number of frets
Fretboard Inlay decoration
Body Binding
Fretboard Binding
Body Purfling
Rosette
Fretboard Purfling
Headstock custom brand/ornament
Pickguard
Pickup
Back of the guitar (body)
Colour top
Grand Auditorium
Florentin Cutaway
Adirondack AAA
Javanese Rosewood
Bone
Mahogany 1 piece
Ebony
Ebony
Slotted Headstock
Gold plated
42,9 mm V Shape
14 (from nut to body)
6 ea Om MOP on the 12th Flower in MOP
Flamed Maple
Flamed Maple
Abalone
Thin Abalone and Line
Abalone
Homestead with standard "C"
No pickguard
LR Baggs VTC
Three pieces
Blue Purple Stain not painted