I WAYAN BALAWAN

I Wayan Balawan is een Balinese Indonesische jazz / rock / etnische gitarist, zanger en songwriter. Hij is beter bekend onder zijn versimpelde  naam; “Balawan”.

Hij is de eerste gitarist van Azië die de techniek heeft ontwikkeld met 8 vingers oftewel de aanslag-stijl op een gitaar met dubbele hals. De techniek gebruikt alle vier vingers van de rechterhand om de melodie te creëren en alle vier de vingers van de linkerhand om de bas en ritmische geluiden te creëren.

Balawan groeide op met traditionele Balinese muziek en begon gitaar te spelen sinds hij 8 jaar oud was. Toen hij 12 jaar oud was, begon hij rockmuziek in een band te spelen. Na zijn afstuderen aan het Australian Institute of Music ging hij terug naar Bali en richtte hij Batuan Ethnic Fusion-band op, waar hij gitaar, bas, drum en Balinese traditionele muziekinstrumenten zoals Balinese Gamelan en Ceng-ceng combineerde om jazz / rock / etnische muziek te maken.

Naast het produceren van een aantal soloalbums, werkt Balawan ook samen met twee andere Indonesische gitaarvirtuozen; Dewa Budjana, Tohpati en vormde een trio genaamd Trisum. Hij werkt ook samen met Fajar Adi Nugroho (bas) en Dion Wardyono Subiakto (drum) en vormde met hen het Balawan Bifan Trio.

Om de groei van (jonge) Indonesische muzikanten te stimuleren, richtte Balawan de BUMI-stichting op in Bali, een muziekschool en opnamestudio met een professioneel podium voor uitvoeringen.

SPECIFICATIONS: 
Grand Auditorium

Body Shape
Cutaway
Top Wood (Solid)
Back and side wood (solid)
Nut & Saddle
Neck & Heel
Fretboard wood
Headstock overlay/veneer
Headstock shape
Peg head
Nut width
Number of frets
Fretboard Inlay decoration
Body Binding
Fretboard Binding
Body Purfling
Rosette
Fretboard Purfling
Headstock custom brand/ornament
Pickguard
Pickup
Back of the guitar (body)
Colour top
Grand Auditorium
Venetian Cutaway
Adirondack AAA
Javanese Rosewood
Tusk
Mahogany 1 piece
Ebony
Ebony
Slotted Headstock
Chrome plated
44,45 mm
14 (from nut to body)
8 ea Storks MOP
Ebony
As previous order
Abalone
Abalone
None
Standard Homestead "B" with Balawan logo
No Pickguard
Fishman Matrix Blend
Three pieces
Sunburst Dark Purple