I WAYAN BALAWAN

I Wayan Balawan is een Balinese Indonesische jazz / rock / etnische gitarist, zanger en songwriter. Hij is beter bekend onder zijn versimpelde  naam; “Balawan”.

Hij is de eerste gitarist van Azië die de techniek heeft ontwikkeld met 8 vingers oftewel de aanslag-stijl op een gitaar met dubbele hals. De techniek gebruikt alle vier vingers van de rechterhand om de melodie te creëren en alle vier de vingers van de linkerhand om de bas en ritmische geluiden te creëren.

Balawan groeide op met traditionele Balinese muziek en begon gitaar te spelen sinds hij 8 jaar oud was. Toen hij 12 jaar oud was, begon hij rockmuziek in een band te spelen. Na zijn afstuderen aan het Australian Institute of Music ging hij terug naar Bali en richtte hij Batuan Ethnic Fusion-band op, waar hij gitaar, bas, drum en Balinese traditionele muziekinstrumenten zoals Balinese Gamelan en Ceng-ceng combineerde om jazz / rock / etnische muziek te maken.

Naast het produceren van een aantal soloalbums, werkt Balawan ook samen met twee andere Indonesische gitaarvirtuozen; Dewa Budjana, Tohpati en vormde een trio genaamd Trisum. Hij werkt ook samen met Fajar Adi Nugroho (bas) en Dion Wardyono Subiakto (drum) en vormde met hen het Balawan Bifan Trio.

Om de groei van (jonge) Indonesische muzikanten te stimuleren, richtte Balawan de BUMI-stichting op in Bali, een muziekschool en opnamestudio met een professioneel podium voor uitvoeringen.

SPECIFICATIONS: 
Grand Auditorium

Body Shape
Grand Auditorium
Cutaway
Venetian Cutaway
Top Wood (Solid)
Adirondack AAA
Back and side wood (solid)
Javanese Rosewood
Nut & Saddle
Tusk
Neck & Heel
Mahogany 1 piece
Fretboard wood
Ebony
Headstock overlay/veneer
Ebony
Headstock shape
Slotted Headstock
Peg head
Chrome plated
Nut width
44,45 mm
Number of frets
14 (from nut to body)
Fretboard Inlay decoration
8 ea Storks MOP
Body Binding
Ebony
Fretboard Binding
As previous order
Body Purfling
Abalone
Rosette
Abalone
Fretboard Purfling
None
Headstock custom brand/ornament
Standard Homestead "B" with Balawan logo
Pickguard
No Pickguard
Pickup
Fishman Matrix Blend
Back of the guitar (body)
Three pieces
Colour top
Sunburst Dark Purple