JAN HENDRIKS

Jan Hendriks begon op zijn tiende met gitaarspelen. Behalve een paar lessen van zijn buurman, heeft hij zichzelf het spelen geleerd. Jan speelde daarna in diverse bandjes die vooral populariteit genoten in Brabant.

In 1978 richtten Ernst Jansz en Piet Dekker de band Doe Maar op. Bij het zoeken naar een gitarist komen ze uit bij Jan Hendriks. In 1981 werd de single 32 Jaar uitgebracht en in 1982 kwam de grote doorbraak bij de singles Doris Day en De Bom. Doe Maar groeide uit tot een ware rage.

In dezelfde tijd speelde Jan Hendriks ook bij de band De Orde, samen met Ernst Jansz, René van Collem, Joost Belinfante en Bram Vermeulen. In 1983 brachten zij de plaat De Gevestigde Orde uit. Het zou hun enige plaat blijven. Inmiddels blijft Hendriks met Doe Maar hits scoren. De aandacht die de band krijgt, zorgt ervoor dat de band besluit te stoppen. Op 22 februari 1984 werd Doe Maar beëindigd. In hetzelfde jaar verschijnt het soloalbum Geen Ballade van Henny Vrienten, hierop speelde Jan Hendriks als gastmuzikant.

Na het uiteenvallen van Doe Maar bleef Hendriks veel samenwerken met Ernst Jansz. Zo speelden ze samen in de band Midnight Hour waarin ze soulmuziek spelen, de muzieksoort waar ze beide veel van houden. Ook schreef hij samen met Ernst Jansz de muziek voor de tv-serie Switch.

Vanaf 1992 vormde Hendriks samen met Ernst Jansz en Rieany Janssen het trio Rienne Va Plus. Ze speelden nummers uit de jaren twintig en dertig.

In 1994 was Hendriks gastmuzikant op het album Natural Causes van Philip Kroonenberg en ook trad hij met hem op. In 1996 speelt Hendriks mee op het album Een Nieuwe Herfst (het eerste album sinds 12 jaar) van Boudewijn de Groot. Ook met De Groot gaat Hendriks op tournee.

In 1999 ging Hendriks opnieuw samenwerken met Ernst Jansz. Hij produceerde diens soloalbum De overkant. Op 8 november van dat jaar kwam Doe Maar met het nieuws dat er een nieuw album zou uitkomen en dat er een aantal reünieconcerten (in Ahoy) zouden worden gehouden. Getuige de 15 optredens die zouden volgen, was de band nog immens populair.

Sinds 2001 staat Hendriks regelmatib in het theater met Boudewijn de Groot. Op het in 2004 verschenen album Eiland in de Verte van De Groot speelde Jan Hendriks ook weer mee.

Tevens maakt Hendriks deel uit van de groep CCC Inc.. Later bracht Henny Vrienten nieuwe platen uit met veel familieleden in de band en ook Jan Hendriks als hoofdgitarist.

Jan Hendriks treedt tot op de dag van vandaag nog regelmatig op met CCC Inc. en Rienne Va Plus.

Doe Maar (https://doemaar.nl/)

C.C.C. Inc. (https://www.cccinc.nl/ccc/)

 

SPECIFICATIONS:
Grand Auditorium

Body Shape
Cutaway
Top Wood (Solid)
Back and side wood (solid)
Nut & Saddle
Neck & Heel
Fretboard wood
Headstock overlay/veneer
Headstock shape
Peg head
Nut width
Number of frets
Fretboard Inlay decoration
Body Binding
Fretboard Binding
Body Purfling
Rosette
Fretboard Purfling
Headstock custom brand/ornament
Pickguard
Pickup
Back of the guitar (body)
Colour top
Grand Auditorium
Florentin Cutaway
Adirondack AAA
Javanese Rosewood
Bone
Mahogany 1 piece
Ebony
Ebony
Closed Headstock
Chrome plated
44,45 mm
14 (from nut to body)
7 ea Merlets MOP
White ABS
As previous order
Fine Herringbone
Fine Herringbone with Multi-Stripe
White ABS
Standard Homestead J
No Pickguard
LR Baggs VTC
Three pieces
Black