LEONI JANSEN

Leoni Jansen is vooral bekend als presentatrice, zangeres, regisseur en theatervrouw.
Eind jaren zeventig trad Leoni op als jazzzangeres en bereikte onder andere het North Sea Jazz Festival. Daarna ging ze over naar presentatie voor radio en de televisie. Ze presenteerde onder meer het Jeugdjournaal maar daarnaast ook een groot aantal andere radio en tv programma’s, waaronder het kinderliedjesfestival Kinderen voor kinderen. Haar hoogtepunten op het terrein van televisie waren de culturele programma’s Uit de kunst, Geen C te hoog en Jansen & Co (vanaf december 1987), waarin ze zowel bekende binnenlandse als buitenlandse gasten ontving. Ze zat verder in de redactie van het muziekprogramma Rotonde van de NOS.
Vanaf eind jaren tachtig stopte ze met tv-werk en ging zich toeleggen op muziek en zingen. Ze maakte voorstellingen met andere vrouwen zoals Niet gesnoeid en She got game. Ook zong ze voor Nelson Mandela en op het trouwfeest van kroonprins Willem Alexander en Máxima.
Door samen te zingen met onder anderen Niamh Parsons en Karine Polwart ontdekte ze de Keltische muziek. Met de cd Three Little Magic Words stapte ze in de wereld van de folkmuziek en singersongwriters. Daarna bracht ze een tweede cd uit: Heart Strings & Loose Ends. Hierop onder andere vertolkingen van songs van Karine Polwart, Nick Drake en van traditionele liedjes.
In 2007 opende Jansen samen met haar band en de Frères Guissé het Festival Mundial. Samen brachten zij de cd Nina uit waarop een mix van Keltische en Senegalese nummers. In 2008 startte Jansen een project dat een dubbel-cd opleverde. Op een van de cd’s getiteld “Old friends” ging Jansen terug naar de liedjes die ze in haar tienertijd zong, nummers van onder anderen Leonard Cohen, Joni Mitchell en Bob Dylan. De tweede cd is een bonte verzameling van songs waaronder Keltische traditionals, Afrikaanse liedjes en twee zelf geschreven lyrics, namelijk de titelsong: “Second Wind” en het swingende “Never come back to you”.

SPECIFICATIONS:
Baritone Jumbo

Body Shape
Cutaway
Top Wood (Solid)
Back and side wood (solid)
Nut & Saddle
Neck & Heel
Fretboard wood
Headstock overlay/veneer
Headstock shape
Peg head
Nut width
Number of frets
Fretboard Inlay decoration
Body Binding
Fretboard Binding
Body Purfling
Rosette
Fretboard Purfling
Headstock custom brand/ornament
Pickguard
Pickup
Back of the guitar (body)
Colour top
Baritone Jumbo
No Cutaway
Adirondack AAAA
Javanese Rosewood
Tusq
Mahogany 1 piece
Ebony
Ebony
Closed Headstock
Gold plated
44,45 mm
14 (from nut to body)
Owls, see design
Ebony
None
Abalone
Abalone
None
Custom Homestead H
No pick Guard
LR Baggs VTC
Three pieces
Natural finish