SIMON KIRKE

Simon Kirke (1949) is een Engelse rockdrummer die vooral bekend is geworden als lid van “Free” en “Bad Company”, waarvan hij sinds hun oprichting nog steeds deel van uitmaakt. Simon Kirke, Paul Kossoff, Paul Rodgers en Andy Fraser vormden Free in 1968. Hun grootste hit, “All Right Now”, was in 1970 een nummer één hit in meer dan 20 landen.

Na de opheffing van Free in 1973, gingen Kirke en Rodgers opnieuw samenwerken en zij richtten de hardrockformatie Bad Company op. Ze werden daarbij vergezeld door gitarist Mick Ralphs (Mott the Hoople) en bassist Boz Burrell (King Crimson). Bad Company genoot in de jaren 70 grote successen. Hun eerste drie albums, Bad Company (1974), Straight Shooter (1975) en Run with the Pack (1976), bereikten de top vijf in zowel het VK als de VS. Veel van hun singles en liedjes, zoals “Bad Company”, “Can’t Get Enough”, “Good Lovin’ Gone Bad”, “Feel Like Makin’ Love”, “Ready for Love”, “Shooting Star” en “Rock ‘n’ Roll Fantasy”, zijn klassiekers geworden. Bad Company heeft meer dan 20 miljoen albums in de VS verkocht en 40 miljoen wereldwijd. Simon schreef aan veel nummers van Bad Company mee. 

Naast zijn percussiecarrière is Simon Kirke ook een ervaren singer-songwriter en gitarist. Simon treedt zeer regelmatig solo op waarbij hij zichzelf begeleidt op gitaar. Over zijn singer-songwritercarrière zei hij onlangs het volgende: “Tijdens mijn tournees met Bad Company had ik altijd een gitaar bij me – mijn muzikale metgezel. En door de jaren heen heb ik veel liedjes geschreven. Mijn goede vriend Frank Carillo stelde me onlangs voor aan Homestead Guitars en vertelde me wat een prachtige gitaren ze maken. Nu ze een gitaar voor mij hebben gebouwd, wil ik de gitaarbouwers en technici feliciteren die zo hard hebben gewerkt aan het maken van dit prachtige instrument. Ik ben verheugd en vereerd om geassocieerd te worden met Homestead Guitars”.

Homestead Guitars is er trots op Simon in hun groeiende groep gitaristen te hebben.

SIMON KIRKE CUSTOM SIGNATURE OMC SPECIFICATIES

 

Body 

Shape – OM with 1,5 cm thicker side Cutaway – Venetian Cutaway
Top wood (solid) – Adirondack AAA
Rosette – Abalone
Back & side wood (solid) – Javanese Rosewood
Side sizes – Extra Thick 10 cm on neck and 12 cm on tail
Back (body) – Three pieces
Purfling – Abalone
Binding – Flamed Maple

Neck

Style – V Shape
Nut width – 44,45mm
Neck & heel – Mahogany 1 piece
Fretboard wood – Ebony (V end)
Number of frets – 20 (14 from nut to body)
Fretboard inlay decoration – Pigeons from MoP
Binding – Flamed Maple

Headstock

Shape – Closed Headstock
Overlay/verneer – Ebony
Peg head – Gold plated
Head custom brand/ornament – Homestead (without initial) with Two Doves inlay and ‘Simon Maria’ inlay (see design) from MoP

Finishing

Colour headstock overlay – Natural (NC Paint)
Colour neck – Black (NC Paint)
Colour top (body) – Purple Burst (like Queen of Night, see picture) (NC Paint)
Colour side and back (body) – Black transparant (NC Paint)
Finishing headstock overlay – Gloss (NC Paint)
Finishing neck – Satin (NC Paint)
Finishing body – Gloss (NC Paint)

Accessories

Pickup – LR Baggs VTC
Nut & saddle – Bone
Special remarks – Heel cap inlayed with “Two Doves” and letter: “Maria” in red and “forever” in white.