TIM EASTON

Tim Easton werd geboren nabij de Canadese grens in de staat New York en bracht zijn jonge jaren door met wonen en musiceren in Tokio, Parijs, Londen, Madrid, Praag en Dublin. In deze periode ontwikkelde hij zijn kenmerkende songwritersstijl. Daarin staan op ervaringen van mensen gebaseerde verhalen en persoonlijke reisverhalen centraal, vaak gepeperd met gedurfde bekentenissen en een “vertel het zoals het is”-realiteit. Rolling Stone Magazine loofde hem als “een romanschrijver met een groot gevoel van menselijkheid”.

Terug in de USA woonde hij achtereenvolgens in New York City, Los Angeles en Nashville, Tennessee, waar hij nog steeds woont. Tim heeft gedurende zijn muzikale carrière met Wilco samengewerkt en heeft als ‘support act’ opgetreden met Lucinda Williams en John Hiatt. Als soloartiest heeft Tim tien albums uitgebracht, waarvan zijn album “American Fork” (2016) de 11e plaats haalde in de Amerikaanse Radio Chart. Zijn meest recente album “Exposition” (2019) brengt de luisteraar naar het geluid van een zanger met zijn akoestische gitaar. Zijn doorgewinterde stem wordt op dit album in een tiental inspirerende composities gecombineerd met zijn virtuoze fingerpicking gitaartechniek. Zijn muziekstijl laat zich het beste omschrijven als: roots, americana, blues en bluegrass.

Tim Easton (www.timeaston.com)

Blues Peer België

Zondag 21 Juli – Foto’s: Giel Scholtes Photography

[dss_masonry_gallery _builder_version=”4.9.1″ _module_preset=”default” images=”2484,2476,2472,2480″ columns=”2″ hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/dss_masonry_gallery]

SPECIFICATIONS:
Slope Shoulder

Body Shape
Slope Shoulder
Cutaway
No Cutaway
Top Wood (Solid)
Adirondack AAA
Back and side wood (solid)
Javanese Rosewood
Nut & Saddle
Bone
Neck & Heel
Mahogany 1 piece
Fretboard wood
Ebony
Headstock overlay/veneer
Ebony
Headstock shape
Slotted Headstock
Peg head
Chrome plated
Nut width
44,45 mm
Number of frets
14 (from nut to body)
Fretboard Inlay decoration
7 ea Merlets MOP
Body Binding
Tamarind
Fretboard Binding
As previous order
Body Purfling
Fine Herringbone
Rosette
Fine Herringbone with Multi-Stripe
Fretboard Purfling
Flamed Maple
Headstock custom brand/ornament
Standard Homestead G
Pickguard
No Pickguard
Pickup
Fishman Matrix Blend
Back of the guitar (body)
Three pieces
Colour top
2 tone sunburst