TIM EASTON

Tim Easton werd geboren nabij de Canadese grens in de staat New York en bracht zijn jonge jaren door met wonen en musiceren in Tokio, Parijs, Londen, Madrid, Praag en Dublin. In deze periode ontwikkelde hij zijn kenmerkende songwritersstijl. Daarin staan op ervaringen van mensen gebaseerde verhalen en persoonlijke reisverhalen centraal, vaak gepeperd met gedurfde bekentenissen en een “vertel het zoals het is”-realiteit. Rolling Stone Magazine loofde hem als “een romanschrijver met een groot gevoel van menselijkheid”.

Terug in de USA woonde hij achtereenvolgens in New York City, Los Angeles en Nashville, Tennessee, waar hij nog steeds woont. Tim heeft gedurende zijn muzikale carrière met Wilco samengewerkt en heeft als ‘support act’ opgetreden met Lucinda Williams en John Hiatt. Als soloartiest heeft Tim viertien albums uitgebracht, waarvan zijn album “American Fork” (2016) de 11e plaats haalde in de Amerikaanse Radio Chart. Zijn album “Exposition” (2019) brengt de luisteraar naar het geluid van een zanger met zijn akoestische gitaar. Zijn doorgewinterde stem wordt op dit album in een tiental inspirerende composities gecombineerd met zijn virtuoze fingerpicking gitaartechniek. Zijn nieuwste album “Find Your Way” is in mei 2024 uitgebrarcht. Zijn muziekstijl laat zich het beste omschrijven als: roots, americana, blues en bluegrass.

Tim Easton (www.timeaston.com)

Blues Peer België

Zondag 21 Juli – Foto’s: Giel Scholtes Photography

[dss_masonry_gallery _builder_version=”4.9.1″ _module_preset=”default” images=”2484,2476,2472,2480″ columns=”2″ hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″ _i=”2″ _address=”1.1.0.2″ /]

SPECIFICATIONS:
Slope Shoulder

Body Shape
Cutaway
Top Wood (Solid)
Back and side wood (solid)
Nut & Saddle
Neck & Heel
Fretboard wood
Headstock overlay/veneer
Headstock shape
Peg head
Nut width
Number of frets
Fretboard Inlay decoration
Body Binding
Fretboard Binding
Body Purfling
Rosette
Fretboard Purfling
Headstock custom brand/ornament
Pickguard
Pickup
Back of the guitar (body)
Colour top
Slope Shoulder
No Cutaway
Adirondack AAA
Javanese Rosewood
Bone
Mahogany 1 piece
Ebony
Ebony
Slotted Headstock
Chrome plated
44,45 mm
14 (from nut to body)
6 ea dots MOP, on the 12th fret custom Crow from MoP
Tamarind
Tamarind
Fine Herringbone
Fine Herringbone with Multi-Stripe
Flamed Maple
Homestead TE
No Pickguard
Fishman Matrix Blend
Three pieces
2 tone sunburst