VLADIMIR TKACHENKO – ВЛАДИМИР ТКАЧЕНКО

Een van de beste gitaristen van Wit-Rusland en post-Sovjetlanden. Tkachenko studeerde af aan een vioolafdeling van het Staats Conservatorium van Wit-Rusland. In 1977, vóór zijn afstuderen, werd hij uitgenodigd als violist, gitarist en arrangeur bij de folkrockgroep ‘Pesnyary’. Die tijd was het een van de meest – zo niet de meest – populaire muziekgroepen van de USSR. ‘Pesnyary’ was een van de eerste Sovjetgroepen die op tournee door de USA gingen. Dit feit op zichzelf bewijst de hoogste professionaliteit van de muzikanten van de groep.

Vladimir verliet ‘Pesnyary’ in 1985 en van 1986 tot op heden werkt hij voor het Staatsconcertorkest van de Republiek Wit-Rusland. Gedurende enkele jaren combineerde hij deze baan met gitaarlessen in het Minsk Institute of Culture.

In 1996 kreeg Vladimir de titel van ‘Honoured Artist of Belarus’.

Vladimir Tkachenko is niet alleen een virtuoze gitarist, maar ook een getalenteerde arrangeur. Hij creëerde meer dan 1000 muzikale arrangementen voor het Staats Orkest en is jaarlijks, vanaf 1992, de auteur van alle muzikale arrangementen voor de wedstrijdbegeleiding tijdens ‘Slavonic bazar’ ​​(gehouden in Vitebsk).

Vladimir staat bekend als grote Beatles-fan. Samen met een andere ‘Pesnyary’ gitarist, Viktor Molchanov (hun duet wordt ‘Double Fantasy’ genoemd) neemt hij regelmatig deel aan ‘the Beatles-festivals in Minsk, Moskou, Sint-Petersburg. Beide muzikanten produceerden twee geweldige albums ‘Tkachenko / Molchanov play the Beatles’ die helaas in een zeer beperkt aantal exemplaren werden uitgebracht.

Vladimir Tkachenko is de auteur van grote muziekstukken zoals The Beatles Suite, The Pesnyary Suite, een fantasie voor kamerorkest genaamd ‘White Russia’ en vele anderen.

Bovendien is hij de eerste gitarist in de USSR die met twee handen begon te tappen en wordt hij beschouwd als de grondlegger van deze techniek in de post-Sovjetwereld.

SPECIFICATIONS: 
Grand Auditorium

Body Shape
Grand Auditorium
Cutaway
Venetian Cutaway
Top Wood (Solid)
Adirondack AAA
Back and side wood (solid)
Javanese Rosewood
Nut & Saddle
Bone
Neck & Heel
Mahogany 1 piece
Fretboard wood
Ebony
Headstock overlay/veneer
Ebony
Headstock shape
Closed Headstock
Peg head
Gold plated
Nut width
42.9 mm
Number of frets
20 (14 from nut to body)
Fretboard Inlay decoration
7 ea Merlets MOP
Body Binding
Tamarind
Fretboard Binding
Ebony
Body Purfling
Abalone
Rosette
Fine Herringbone with Multi-Stripe
Fretboard Purfling
None
Headstock custom brand/ornament
Standard Homestead G
Pickguard
No Pickguard
Pickup
LR Baggs I Mix
Back of the guitar (body)
Three pieces
Colour top
Warm natural