VLADIMIR TKACHENKO – ВЛАДИМИР ТКАЧЕНКО

Een van de beste gitaristen van Wit-Rusland en post-Sovjetlanden. Tkachenko studeerde af aan een vioolafdeling van het Staats Conservatorium van Wit-Rusland. In 1977, vóór zijn afstuderen, werd hij uitgenodigd als violist, gitarist en arrangeur bij de folkrockgroep ‘Pesnyary’. Die tijd was het een van de meest – zo niet de meest – populaire muziekgroepen van de USSR. ‘Pesnyary’ was een van de eerste Sovjetgroepen die op tournee door de USA gingen. Dit feit op zichzelf bewijst de hoogste professionaliteit van de muzikanten van de groep.

Vladimir verliet ‘Pesnyary’ in 1985 en van 1986 tot op heden werkt hij voor het Staatsconcertorkest van de Republiek Wit-Rusland. Gedurende enkele jaren combineerde hij deze baan met gitaarlessen in het Minsk Institute of Culture.

In 1996 kreeg Vladimir de titel van ‘Honoured Artist of Belarus’.

Vladimir Tkachenko is niet alleen een virtuoze gitarist, maar ook een getalenteerde arrangeur. Hij creëerde meer dan 1000 muzikale arrangementen voor het Staats Orkest en is jaarlijks, vanaf 1992, de auteur van alle muzikale arrangementen voor de wedstrijdbegeleiding tijdens ‘Slavonic bazar’ ​​(gehouden in Vitebsk).

Vladimir staat bekend als grote Beatles-fan. Samen met een andere ‘Pesnyary’ gitarist, Viktor Molchanov (hun duet wordt ‘Double Fantasy’ genoemd) neemt hij regelmatig deel aan ‘the Beatles-festivals in Minsk, Moskou, Sint-Petersburg. Beide muzikanten produceerden twee geweldige albums ‘Tkachenko / Molchanov play the Beatles’ die helaas in een zeer beperkt aantal exemplaren werden uitgebracht.

Vladimir Tkachenko is de auteur van grote muziekstukken zoals The Beatles Suite, The Pesnyary Suite, een fantasie voor kamerorkest genaamd ‘White Russia’ en vele anderen.

Bovendien is hij de eerste gitarist in de USSR die met twee handen begon te tappen en wordt hij beschouwd als de grondlegger van deze techniek in de post-Sovjetwereld.

SPECIFICATIONS: 
Grand Auditorium

Body Shape
Cutaway
Top Wood (Solid)
Back and side wood (solid)
Nut & Saddle
Neck & Heel
Fretboard wood
Headstock overlay/veneer
Headstock shape
Peg head
Nut width
Number of frets
Fretboard Inlay decoration
Body Binding
Fretboard Binding
Body Purfling
Rosette
Fretboard Purfling
Headstock custom brand/ornament
Pickguard
Pickup
Back of the guitar (body)
Colour top
Grand Auditorium
Venetian Cutaway
Adirondack AAA
Javanese Rosewood
Bone
Mahogany 1 piece
Ebony
Ebony
Closed Headstock
Gold plated
42.9 mm
20 (14 from nut to body)
7 ea Merlets MOP
Tamarind
Ebony
Abalone
Fine Herringbone with Multi-Stripe
None
Standard Homestead G
No Pickguard
LR Baggs I Mix
Three pieces
Warm natural